Badkamerverbouwing

Alles eruit, gesloopt, nieuwe leidingen erin, buis vervangen, muurtje gebouwd, gestukadoord. Plafond met spotlampjes gemaakt, nieuwe wandtegels op de muren, vloer gelegd, daar nieuwe tegels op, gevoegd. Het nieuwe badkamermeubel erin, radiator en douche geïnstalleerd, geverfd, gekit, schoongemaakt en voilà, nieuwe, mooie badkamer.

Ha, ging het maar zo snel. Het heeft bijna drie weken geduurd. Maar oh, wat ben ik blij met het eindresultaat.

We waren goed voorbereid met het plastic dat ervoor zou zorgen dat onze spullen afgeschermd waren voor het stof. Overal plastic overheen, alles afgetaped. Toch zat alsnog onze hele bovenverdieping onder de rotzooi. Wat een puin, het was letterlijk een puinhoop. Het verbaasde ons dat er nog zoveel afval uit zo’n kleine badkamer kwam.

Na de eerste werkdag aan onze badkamerverbouwing was onze oude badkamer veranderd in een lelijke, kale ruimte. Zoals ik het alleen op tv-programma’s als Bouwval Gezocht had gezien.

Ondanks dat de wasbak kapot was gegaan en we een lekkage van de buis naar de bovenburen ontdekte, ging het best goed. We wilden ons badkamermeubel behouden, maar een nieuwe was misschien ook nog niet zo’n slecht idee. Nu is alles nieuw. En de vervanging van de buis was niet zo’n probleem.

Het grootste probleem was dat we niet meer konden douchen. Natuurlijk wisten we dat van tevoren, maar dat was wel wennen. Gelukkig geeft ouderwets wassen met een washandje nog best een fris gevoel.

Het nieuwe badkamermeubel heb ik in elkaar gezet. Sommige hamsterkooien in elkaar zetten, op mijn werk in de dierenwinkel, vind ik al lastig. Die stappenplannen volgen is niks voor mij, ik ben niet zo handig. Dus het verbaasde mij dat ik zelfs tot stap tien ben gekomen.

Terugkomend op het begin, we hebben nu een prachtige badkamer. Ik denk dat ik vanavond ga slapen in onze nieuwe badkamer.