Hortensia

Hortensia

Een hortensia in huis schijnt een goede werking te hebben op de luchtvochtigheid. Dat heb ik laatst gehoord. Een plantje dat helpt het vocht beter te reguleren. Dat is best lief, toch?

Hoe dan ook, het heeft mijn aandacht getrokken. Een betere luchtvochtigheid in huis, dat is nooit verkeerd. Ik zoek op het internet naar wat informatie over een hortensia.

Klachten als hoofdpijn, keelpijn, een droge huid, droge ogen, zouden af moeten nemen door deze plant. Wordt beweerd. Als dat waar is, vind ik het echt een lieve plant.

Nog even en je gaat denken dat een hortensia overal werking voor heeft. Ongeveer een half jaar geleden was de plant nog in het nieuws, ze werden in Groningen uit verscheidene tuinen geroofd. Het oproken van hortensia’s zou een verdovende werking hebben. Je zou er ‘high’ van kunnen worden.

Toch ben ik benieuwd naar de werking van een hortensia. Wat die luchtvochtigheid betreft. Roken, daar doe ik niet aan. Nee, ik ben benieuwd of ik me prettiger voel met zo’n plant om mij heen.  Dat wordt namelijk ook beweerd. Door een goede luchtvochtigheid voel je je prettiger, energieker en het zorgt voor een betere concentratie.

Dat wil ik meemaken. Ik heb best vaak last van een droge huid en hoofdpijn is de laatste tijd graag mijn beste vriend. En wie weet, misschien ben ik straks ineens enorm energiek en geconcentreerd.

Dus ik heb een aantal kamerhortensia’s in huis gehaald. Schaad het niet, dan baat het niet. Een paar plantjes extra in huis kan nooit kwaad. Ik ben benieuwd.

Of ik er iets van ga merken zal blijken. Het staat in ieder geval al erg fris. Maar dat zit misschien tussen m’n oren. Ik kan beter zeggen: het staat in ieder geval al erg leuk. En ze ruiken fris.