Unieke overnachting

Unieke overnachting

We lopen achter de mevrouw aan, door een boog gemaakt van takken, richting dé boom. Er scharrelen kippen met kuikens achter ons, er loopt een kat mee en ik zie een berner sennenhond. Het voelt even alsof ik in een film zit. Oh, ik hou van berner sennenhonden. Dat vind ik nou mooie honden: hun zwarte, bruine en witte vacht, perfect in symmetrie. Ja, deze is ook mooi. Lady heet ze, vertelt de mevrouw.

De omgeving is mooi, rustig, groen. Ik zie het staan: dé boom. De boomsuite van Life Is Good. De buitenkant is al een plaatje op zich. Spannend! Hier gaan we vanavond slapen. Zo leuk. Ik ben heel benieuwd. Ik heb altijd al een keer in een boomsuite willen slapen.

De wenteltrap lijdt ons naar de voordeur. Als ik het halletje door loop word ik blij verrast door wat ik zie. Dit is precies zoals de foto’s op het internet, maar dan nog beter. De hele achterkant is van glas, wat prachtig uitzicht geeft over het weiland en de bomen daarachter. En natuurlijk dé boom, de grote eikenboom. Het is echt mooi.

Er staat een groot bed met een houten wand erachter. Eigenlijk is alles van hout. De vloer, de keukenkastjes, de sauna, de muren. Nee, dat lieg ik, niet alle muren. Eén wand lijkt gemaakt van vacht, alsof het allemaal kleine lapjes bruine vacht bevat. Ik aai over de muur, het voelt minder zacht dan ik had verwacht.

Door het mooie uitzicht en het interieur heerst er een rustige, fijne en landelijke sfeer. De luxe meubels, de stijlvolle inrichting, het is prachtig. Geen probleem om hier de nacht door te brengen. Hier ga ik me wel vermaken. Zullen de hortensia’s op het tafeltje uit eigen tuin komen?

De badkamer is mooi. Er staan geen gewone wasbakken, ik zou het eerder een kunstwerk noemen. En ik noemde het net al even kort: er is een sauna. Zo fijn. Er hangt een houten timer aan de wand en in de sauna staat een ouderwetse, metalen emmer met opscheplepel. Dat wordt zelf opgieten, superleuk.

Even kijken of het bed lekker ligt. Ik heb alvast besloten dat de rechter helft van het bed mijn kant wordt. Zo kan ik mooi door het raam naar buiten kijken. Hm, volgens mij slaap ik altijd aan de rechter kant. Ik bedoel rechts, van voren gezien. Anyway. Het bed ligt heerlijk. Als ik naar boven kijk zie ik blaadjes en takken. Als ik opzij kijk zie ik de mooie eikenboom. Life is echt good.

Boomhut overnachting

Deze overnachting heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb drie sterren tussen de bladeren en takken gezien. Sterren tellen voor het slapengaan, dat doe je niet elke dag. Ik tenminste niet, en tot gisteravond had ik dat nog nooit gedaan. Ik heb erg genoten van de boomsuite. En het ontbijt was heerlijk. Alles was heerlijk. Het was een unieke ervaring.